Hoogtij in de baai van Mount Irvine

Mount Irvine

Het strand van Mount Irvine van ongeveer 800 meter bestaat uit twee gedeelten; het eerste wordt vaak aangeduid met ‘hotel beach’ (naar het er tegenover liggende Mt Irvine Beach Hotel); het tweede wordt vaak het surfersstrand genoemd.

Het eerste strand is een mooie plek om te te zwemmen en te snorkelen. Je hebt een prachtig uitzicht op de baai, er zijn beach facilities en schaduw onder de bomen.


Het tweede strand, surfers beach, is erg gezellig; vooral tegen zessen als het begint te schemeren is het er goed toeven. Met een Cariebje, rum-cola of rum-punch, een hapje erbij, om rustig de zonsondergang af te wachten.

Rough seas, dangerous waves, extremely high tide

Op 20 en 21 maart 2008 was er sprake van een zeldzaam extreem hoge zee. Bij alle stranden gold gedurende drie dagen een zwemverbod. Dat weerhield de fervente surfers er niet van om onder het oog van veel toeschouwers de mooiste golven te blijven uitzoeken. ’t Was een prachtig schouwspel dat ook voor de inwoners van Tobago een unieke gebeurtenis was. De metershoge golven zorgden voor hoogtijdagen voor surfers.

Het bijzondere van de omstandigheden was dat het gewone warme, zeer zonnige dagen waren, zonder harde wind. Bovendien waren er alleen maar extreem hoge golven aan de Caribische kust; de Atlantische kust was normaal. De extreme omstandigheden van het Caribische deel van de oceaan werden toegeschreven aan een extreem lage druk in de Noord-Atlantische regio; wellicht hetzelfde gebied dat in West-Europa zorgde voor onverwacht winterse omstandigheden.

Pelikaan in duikvlucht om vis te vangen

Ook op Mount Irvine hotel beach: een spectaculair schouwspel dat nooit verveelt, ook niet nadat je het 37 keer gezien hebt: de duikvlucht van een pelikaan om een visje te vangen:

[youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=5bKB5JBcA8s”]

[margin30]

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *