Je vindt me ook op

Rosa Phyllis Bide, kleurrijk schouwspel

Polyantharoos die het midden houdt tussen een forse struikroos en een klimroos; bloemkleur: geel - goud - oranje - abrikoos - roze - wit

Rosa Phyllis Bide 06

Rosa Phyllis Bide, kleurrijk schouwspel

Rosa Phyllis Bide is een Polyantha (veelbloemig, zoals trosrozen) klimroos, maar afhankelijk van hoe je haar snoeit is het ook een forse open struik.

  • Bloemkleur: geel – goud – oranje – abrikoos – roze – wit
  • Bloeiwijze: de bloem is halfgevuld; op het moment van opengaan hebben de bloemen de aantrekkelijke vorm van miniatuurtheehybriden en een mooi mengsel van goud, oranje, abrikoos en roze. Ze verschijnen in grote hoeveelheden van 5 à 15. Als ze verder opengaan zijn de bloemen minder aantrekkelijk, ze verkleuren naar smoezelig wit.
  • Goed doorbloeiend, half mei t/m september
  • Kruising (door Bide, 1923, Groot-Britannië) tussen Perle d’Or x Gloire de Dijon

Deze roos gebruikt de voorste helft van de pergola:

 

Rosa Phyllis Bide, zicht vanaf boven

De bloem is halfgevuld; op het moment van opengaan hebben de bloemen de aantrekkelijke vorm van miniatuurtheehybriden en een mooi mengsel van goud, oranje, abrikoos en roze. Ze verschijnen in grote hoeveelheden van 5 à 15. Als ze verder opengaan zijn de bloemen minder aantrekkelijk, ze verkleuren naar smoezelig wit.

 

Hieronder close-ups van bloemen die nog niet helemaal open zijn; de fase waarin ze fraaie kleurvariaties laat zien (klik er op voor vergroting):

 

 

 

Je kan naar dit artikel verwijzen op sociale netwerken:
About Author

Rob le PairDocent - onderzoeker Radboud Universiteit Nijmegen; favoriete thema's op deze site: Persuasive communication, Eindhoven-Philipsdorp, WordPress-design, gebruik van sociale media, running experiences, gardening.View all posts by Rob le Pair →

Leave a Reply