Netvibes: feeds en widgets en nog veel meer

Netvibes: informatie aggregeren

Netvibes is een webapplicatie waarmee je alles van internet onder allerlei zelf te kiezen rubrieken bij elkaar brengt.

Ready to (re)mix the web?
Try Netvibes Now!

Als je de nieuwe berichten van  5, 10, 20 blogs wilt bijhouden is dat, zeker als deze blogs frequent aangevuld worden, inspannend en tijdrovend.

Stap 1 is dan natuurlijk van elk blog een RSS-feeed maken om die in een RSS-reader snel te kunnen raadplegen.
maar dan moet je nog steeds veel feeds opvragen. En waar staan de bookmarks van die feeds: ergens tussen die tientallen bladwijzers in je browser? Staan ze daar op een logische plek?

Als je daar nog de twitter- en facebook-updates bijtelt, dan zal alle nieuwe informatie die je snel zou willen kunnen zien onoverzichtelijk verspreid staan, en niet netjes gerubriceerd.

Stap 2 is dan een uitkomst: verzamel alles in Netvibes.

  • RSS-feeds van blogs;
  • (Snapshots van) webpagina’s;
  • Twitter- en Facebook-updates;
  • Widgets

A widget is a little application that you put on a web page to get specific information or functionality. There are more than 180 000 widgets available for Netvibes, covering every use and every subject: sport, movies, technology, gossip, cooking, showbizz, books, cars, locale news, politics, science, non-profit, calculator, post-it, stock quotes, translation, calendar, public transportations, traffic info, urban guide, video search, photo album, gaming news, shopping, music player, flash game… The list goes on.

  • Search widgets;
  • Social networks widgets;
  • Communitiy widgets;
  • Media widgets (kranten, tijdschriften, laatse NRC- en Volkskrant nieuws;
  • en nog veel meer.

De kracht van Netvibes zit in de organisatie van die enorme hoeveelheden informatie:

Verschillende pagina’s kun je inrichten als hoofdrubrieken, overkoepelende thema’s;

Op elke pagina kun je een aantal tabs aanmaken die de subrubrieken vormen; onder elke tab kun je widgets, feeds, webpagina’s, etc. onderbrengen.

Feeds en widgets

Als je met Netvibes aan de slag gaat en een aantal feeds op een logische plek bij elkaar wilt plaatsen, is het goed om eerst te kijken wat voor widgets er allemaal voorhanden zijn.

Als je bijvoorbeeld op een pagina ‘nieuws’, en op die pagina in de tab ‘kranten’ een feed wil plaatsen van het laatste Volkskrant nieuws, dan heb je binnen een minuut de betreffende feed gemaakt en op de juiste plek neergezet.

Maar er blijkt ook een Volkskrant laatste nieuws widget te zijn; en die is nog handiger dan de feed. In de widget zijn namelijk een hoop feeds samengebracht.

Je kan naar dit artikel verwijzen op sociale netwerken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *